How did the idea of individualism affect society in the Gilded Age? Insight Us history!?

Posted on January 21st, 2011 by admin1 in Political Advertising Agencies

1. Which of the following was one way Social Darwinism affected society in the Gilded Age?
A) It encouraged people to seek out public assistance instead of working in a dangerous job.
B) Government agencies began to place regulations on many businesses to see which would survive.
C) Volunteer groups implemented its theories by creating social services for the poor.
D) Big businesses justified their practices because of the survival of the fittest idea.

2. How did the idea of individualism affect society in the Gilded Age?
A) Businesses discouraged the idea because they wanted their workers to band together into unions.
B) A series of popular books encouraged the idea that anyone could improve his or her life through hard work.
C) It created conflict in American homes when family members worried about each others’ success.
D) People became more dependent on each other to help them succeed in business.

3. Which of the following was one way that the economic philosophy of laissez-faire affected society in the United States?
A) It decreased the number of new businesses that were established.
B) Pressure from the people forced Congress to pass some regulations on big businesses.
C) It encouraged many people to keep their money in banks.
D) The number of sole proprietorship businesses in the United States increased.

4. What was one way Andrew Carnegie implemented his idea of the Gospel of Wealth in the Gilded Age?
A) He funded the creation of public libraries so people could help themselves succeed.
B) He personally handed out money to the poor in the houses of worship they attended.
C) He funded organizations like soup kitchens that gave out food to the poor each day.
D) He used his wealth to build new apartment buildings for the poor to live in at no cost.

5. Which of the following was a political issue that people faced in the Gilded Age?
A) How to remove city officials from office
B) Whether or not to lower tariffs
C) How to distribute the wealth from big business equally among the population
D) Whether or not to regulate saloons

6. In 1883, Congress passed the Pendleton Act, which changed the way some federal workers were hired because of which of the following political issues?
A) Congress wanted less responsibility in choosing federal employees.
B) Some people got their jobs due to political affiliation, not qualifications.
C) There was a lack of federal employees from which to select.
D) They needed to increase the number of applicants for federal jobs.

7. Which of the following was a social issue people faced in the Gilded Age?
A) The impact of advertising on big business
B) How to discourage the spoils system
C) What type of public assistance should be given to the poor, if any
D) Regulation of the newly-created professional baseball teams

8. Which of the following was a cultural change people experienced in the Gilded Age?
A) Increased disposable income, which allowed many people to spend money on recreational activities.
B) A decrease in the number of immigrants coming to the United States.
C) The migration of the wealthy out of the cities to estates in the country.
D) Immigrant children were not taught about American culture and did not participate in American cultural change.

9. Reform Darwinism affected society during the Gilded Age in which of the following ways?
A) It supported the idea that people had to help themselves and should not rely on handouts.
B) The idea encouraged cooperation among people to help the poor and advocated government assistance.
C) It discouraged government involvement in the operation of business and industry.
D) This philosophy created an environment in which most people ignored the poor because they were a burden to society.

10. Which of the following philosophies combined religion and reform ideas to assist the less fortunate?
A) Reform Darwinism
B) Realism
C) Social Gospel
D) Settlement House Movement

your answers are in the book, however i know that people need help once in awhile. :)
1-D
2-B
3-B
4-A
5-B
6-B
7-C
8-A
9-B
10-C

One Comment on “How did the idea of individualism affect society in the Gilded Age? Insight Us history!?”

  1. Lulujkm

    your answers are in the book, however i know that people need help once in awhile. :)
    1-D
    2-B
    3-B
    4-A
    5-B
    6-B
    7-C
    8-A
    9-B
    10-CReferences : just took the quiz :)

Leave a Reply

More News